Atomantal-spring i ultrakolde skyer - observation af fluktuationer i Bose-Einstein kondensater

Ph.d.-forsvar, tirsdag d. 11 september 2018, Mick Althoff Kristensen.

11.09.2018 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Mick Althoff Kristensen

Gennem sine studier har Mick Althoff Kristensen studeret ultrakolde skyer af atomer. Når en sky af atomer nedkøles til de laveste temperaturer i universet afslører atomerne deres kvantemekaniske egenskaber. Et vigtigt eksempel er Bose-Einstein-kondensater, hvor atomer samler sig i den samme kvantemekaniske grundtilstand, og finder sammen fra sky til at danne et enkelt stort kvante-objekt. Mick Althoff Kristensen har udviklet den mest stabile kilde til Bose-Einstein kondensater, hvilket har ladet ham studere hvordan atomer hopper ud og ind af den fælles kondensat-tilstand.

Ph.d.-graden blev afsluttet ved Institut for Fysik og Astronomi, Ny Munkegade 120, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.

Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende

Tid: Tirsdag 11 september 2018 klokken 14.00
Sted: Bygning 1525, rum 626, Det Skæve Rum, Institut for Fysik og Astronomi, Ny Munkegade 120, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.

Titel på ph.d.-afhandling:
Atom-antalsfluktuationer i Bose-Einstein kondensater
Kontaktinformation: Mick Althoff Kristensen, e-mail: mick@phys.au.dk, tel.; +4528765743
Medlemmer af bedømmelsekomiteen:
CNR forsker Gabriele Ferrari, Istituto Nazionale di Ottica Trento, Italien
Forsker ved CNRS Fabrice Gerbier, Laboratoire Kastler Brossel, Institut de Physique du Collège de France, Frankrig
Lektor Alberto Imparato (formand), Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Lektor Jan Arlt, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Professor MSO Jacob Friis Sherson, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: PhD-afhandlingen vil blive forsvaret på engelsk

Afhandlingen er tilgængelig for gennemlæsning ved Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, rum 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 21.09.2018