Dannelse og struktur af magnetiske spinel ferrit nanopartikler

Ph.d.-forsvar, torsdag den 14. juni 2018, Henrik Lyder Andersen.

14.06.2018 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Henrik Lyder Andersen

I løbet af sit ph.d.-studium har Henrik Lyder Andersen forsket i syntese, struktur og egenskaber af nanostrukturerede magnetiske materialer. Forskningen har i særdeleshed drejet sig om at bestemme sammenhængen mellem struktur og egenskaber i jernoxid-baserede magnetiske nanopartikler fremstillet ved hjælp af fleksible, skalerbare og miljøvenlige hydrotermale syntesemetoder. Til dette formål har Henrik benyttet røntgen- og neutron-diffraktionsteknikker kombineret med strukturelle modelleringsmetoder til at undersøge de fremstillede materialernes struktur på atomart niveau og nanoskala. Derudover, er den hydrotermale dannelse af nanopartiklerne blevet fulgt ved hjælp af in situ synkrotron røntgendiffraktionsteknikker, hvorved information omkring kimdannelsesmekanismer og krystallisationsdynamik er blevet opnået.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Center for Materialekrystallografi Institut for Kemi og Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Torsdag den 14. juni 2018, kl. 13.15
Sted: 1593-012, iNANO Auditorium, Interdisciplinary Nanoscience Center, Aarhus Universitet
Afhandlingens titel: X-ray and neutron powder diffraction studies of advanced functional materials – Synthesis, structure and properties

Kontaktinfo:
Henrik Lyder Andersen, e-mail: hla@chem.au.dk, tlf.: 29250022
Professor Norberto Masciocchi, Dipartimento di Scienza e Alta Tecnologia and To.Sca.Lab, Università degli Studi dell’Insubria, 22100 Como, Italy
Dr. Lars Fahl Lundegaard, Haldor Topsøe A/S, DK-2800, Kgs. Lyngby, DK
Professor Liv Hornekær, iNANO og Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet DK
Lektor Mogens Christensen, iNANO og Kemisk Institut, Aarhus Universitet, DK

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 18.06.2018