Fra gasser til lægemidler

Ph.d.-forsvar, fredag den 16. november 2018. Simon Laursen.

16.11.2018 | Olivia Elsebeth Belling-Nami

Simon Laursen.

Gasser repræsenterer små byggeklodser, der kan inkorporeres i organiske molekyler i dannelsen af bl.a. lægemidler og plastic. Homogen overgangsmetalkatalyse har åbnet dørene for en ny type kemiske transformationer, der tillader en selektiv reaktion med gasser under milde reaktionsbetingelser. Denne ph.d.-afhandling har undersøgt brugen af katalysatorer baseret på enten palladium, nikkel, kobber eller guld til aktiveringen og brugen af gasserne kulilte, metanthiol og kuldioxid til formationen af eftertragtede organiske funktionaliteter.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 16. november 2018 kl. 13.15
Sted: Bygning 1593, lokale 012, Auditoriet, INANO-Huset, Gustav Wieds Vej 14, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C
Afhandlingens titel: Transition metal catalysis in the incorporation of gaseous building blocks
Kontaktinfo: Simon Laursen, Laursen@inano.au.dk, +45 2728 3915
Professor Thibault Cantat, NIMBE, CEA, CNRS, Université Paris-Saclay, CEA, Saclay, Gif-sur-Yvette cedex, Frankrig
Lektor Christian Marcus Pedersen, Department of Chemistry, Københavns Universitet
Lektor Frans Mulder (formand), iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Professor Troels Skrydstrup, iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1520 og 1521, 8000 Aarhus C.

Olivia Elsebeth Belling-Nami

Revideret 12.11.2018