Håndtering af udfordringerne ved implementeringen af velfærdsvurderingsprotokollen WelFur-Mink i stor skala

Ph.d.-forsvar, tirsdag d. 20. november. Anna Feldberg Marsbøll.

20.11.2018 | Olivia Elsebeth Belling-Nami

Anna Feldberg Marsbøll. Foto: Jens Bach

WelFur-Mink er en protokol til vurdering af dyrevelfærd på minkfarme. Denne protokol bruges til at certificere minkfarme i Europa, og kun skind fra farme med en vurderet velfærd over et defineret minimum vil blive solgt i de europæiske og nordamerikanske auktionshuse.

Gennem sine studier har Anna Feldberg Marsbøll arbejdet med centrale udfordringer vedrørende validiteten, troværdigheden og anvendeligheden af velfærdsvurderingsprotokollen WelFur-Mink. Disse udfordringer blev synlige da protokollen blev afprøvet og var i forhold til udtagningen af en stikprøve af mink til vurderingen af velfærden og protokollens robusthed overfor observationsdato samt timingen på selve observationsdagen.

Dette ph.d.-studie illustrerer hvordan implementeringen af et velfærdsvurderingssystem i stor skala kan gøre det nødvendigt at revurdere og balancere validitet, troværdighed og praktisk anvendelighed. Resultaterne vil bidrage til at sikre en praktisk anvendelig og korrekt vurdering af velfærd på minkfarme i Europa.

Ph.d.-studiet er gennemført ved forskergruppen Epidemiologi og Management, Institut for Husdyrvidenskab, Fakultetet Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Tirsdag d. 20. november 2018 kl. 12.00.
Sted: 8814 - 3050, Mødelokale 2, AU-Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele.
Afhandlingens titel: On-farm animal welfare assessments – handling challenges of implementing the WelFur-Mink protocol on a large scale
Kontaktinformation: Anna Feldberg Marsbøll, e-mail: anna.marsboll@anis.au.dk, tel.: +45 22669533.
Jaakko Mononen, Principal Scientist, Production systems, Natural Resources Institute Finland (Luke), Finland.
Antonio Velarde Calvo, Head of the Animal Welfare programme, Institute of Agrifood Research and Technology (IRTA), Spain.
Mette S. Herskin (chair), Senior Researcher, Department of Animal Science - Behaviour and Stressbiology, Aarhus University, Denmark.
Steen H. Møller, Senior Researcher, Department of Animal Science - Epidemiology and Management, Aarhus University, Denmark.
Tine Rousing, Senior Researcher, Department of Animal Science - Epidemiology and Management, Aarhus University, Denmark.
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1520 og 1521, 8000 Aarhus C.

Olivia Elsebeth Belling-Nami

Revideret 12.11.2018