Hvordan kan kalvesygdom og dødelighed nedsættes i økologiske malkekvægsbesætninger?

Ph.d.-forsvar, onsdag d. 17. oktober 2018. Mari Reiten.

18.09.2018 | Olivia Elsebeth Belling-Nami

Mari Reiten.

Gennem flere år har kalvedødeligheden og prævalensen af kalvediarre været højere i økologiske sammenlignet med konventionelle mælkekvægsbesætninger.

I løbet af sit Ph.d. studie har Mari sammenlignet økologiske og konventionelle mælkekvægsbesætninger for at identificere risikofaktorer for kalvesygdom og dødelighed, og har videre udført eksperimentelle studier i økologiske mælkekvægsbesætninger for at studere effekten af management strategier – brug af råmælksbank, fodring med pasteuriseret mælk og gruppestørrelse – på disse parametre.

Dette Ph.d. studie bidrager med forslag til forbedring af management procedurer, for opnåelse af reduceret kalvesygdom og dødelighed i danske, økologiske mælkekvægsbesætninger.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

The PhD degree was completed at Department of Animal Science, Science and Technology, Aarhus University.

Tid: onsdag d. 17. oktober 2018, kl. 10.00

Sted: AU Foulum, mødelokale 2, Blichers allé 20, 8830 Tjele

Afhandlingens titel: Calf morbidity and mortality in organic dairy herds

Kontaktinfo: Mari Reiten, e-mail: mari.reiten@anis.au.dk, tel.: +45 29722317