Hvordan man opnår et magnetisk resonanssignal fra grundvand

Ph.d.-forsvar, Fredag den 23. november 2018. Lichao Liu.

23.11.2018 | Olivia Elsebeth Belling-Nami

Lichao Liu.

Lichao Liu har i sin tid som phd studerende forsket i magnetisk resonans (NMR), som kan anvendes i grundvandskortlægning og til håndtering af miljøproblemer. NMR signalet fra grundvand i jordens magnetfelt er meget svagt. Lichao Liu har udviklet et nyt trådløst flerkanals NMR system og er kommet frem til en ny processeringsmetode baseret på spektralanalyse af signal/støjforholdet. Den ny metode giver en større nøjagtighed i de indsamlede data, og metoden kan anvendes til pålidelig og hurtig grundvandsefterforskning.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Geoscience, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 23. november 2018, kl. 11.15
Sted: Bygning 1671, lokale 137, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, Høegh-Guldbergs Gade 2, 8000 Aarhus C
Afhandlingens titel: Development of a multichannel wireless surface NMR system and signal extraction using spectral analysis
Kontaktinfo: Lichao Liu, e-mail: lichao@geo.au.dk, tlf.: +45 9188 8588
Research Scientist Trevor Irons, Department of Civil & Environmental Engineering, University of Utah, USA
Professor Jean-Francois Girard, The School and Observatory of Earth Sciences (EOST), University of Strasburg, France
Associate Professor Anders Vest Christiansen (formand), Institut for Geoscience, Aarhus Universitet]
Professor Esben Auken, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet
Associated Professor Jakob Juul Larsen, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1520 og 1521, 8000 Aarhus C.

Olivia Elsebeth Belling-Nami

Revideret 11.12.2018