Redebygning hos farmmink – en undersøgelse af minkhunners motivation for redebygning og dets effekt på hvalpeoverlevelsen

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 13. november 2018, Toke Munk Schou.

13.11.2018 | Olivia Elsebeth Belling-Nami

Toke Munk Schou.

Under sit studie har Toke Munk Schou forsket i stressorer, der potentielt kan påvirke minkhunners velfærd og hvalpeoverlevelse. Yngelplejeadfærd og redeklima forventes at være vigtige for ungernes overlevelse. Minkhunner bygger reder til beskyttelse af hendes kuld. Toke studerede minkhunners motivation for redebygning, og hvordan redeklimaet påvirkede nyfødte ungers overlevelse, vækst og adfærd.

De nye fund bidrager med ny viden, i forhold til hvordan redemateriale kan tildeles på minkfarme. Ved nye tildelingsprocedurer af redemateriale er det muligt at imødekomme minkhunners motivation for redebygning og forbedre reproduktionen, inklusiv hvalpeoverlevelsen

Ph.d.-graden blev udført på Institut for Husdyrvidenskab – Adfærd og Stressbiologi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tidspunkt: Tirsdag d. 13 November 2018 at 10.00
Sted: Auditoriet, Blichers Allé 20, Aarhus University, 8830 Tjele.
Titel på ph.d.-afhandling: Maternal behaviour and dam stressors as factors influencing offspring viability in farmed mink (Neovison vison)
Kontaktinformation: Toke Munk Schou, e-mail: tokeschou@gmail.com, tel.: +45 24615504
Professor Lena Lidfors, Department of Animal Environment and Health, Swedish University of Agricultural Science, Sweden.
Research Director Raymond Nowak, Institute of Reproductive and Behavioural Physiology Research Unit, French National Institute for Agricultural Research, France.
Senior forsker Mette S. Herskin (chair), Department of Department of Animal Science, Aarhus University.
Hovedvejleder: Senior forsker Jens Malmkvist, Department of Animal Science, Aarhus University
Sprog: Ph.d.-afhandlingen bliver forsvaret på engelsk.

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1520 og 1521, 8000 Aarhus C.

Olivia Elsebeth Belling-Nami

Revideret 12.11.2018