Organiske batterier til oplagring af solenergi

Ph.d.-forsvar, fredag den 29 juni 2018, Kristina Korning Wedege.

29.06.2018 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Kristina Korning Wedege

I et solopladet redox flowbatteri bruges sollys til at transformere de batteriaktive molekyler fra deres afladte form til den opladte via en fotoelektrode lavet af eksempelvis silicium. Dermed lader batteriet op af sig selv i sollys.

På halvanden time leverer solen rundt regnet den samme mængde energi til Jorden som menneskeheden bruger på et år, så det er vigtigt at kunne udnytte og gemme solenergien i det fremtidige grønne energisystem. Gennem sin Ph.D. har Kristina Korning Wedege udviklet og testet fotoelektrokemiske flowbatterier lavet af billige, miljøvenlige og organiske kemikalier. Batterierne kan i fremtiden på den ene side bruges til at gemme overskydende energi fra det generelle elektricitetssystem, og på den anden også til direkte at omdanne solenergi til en form der kan lagres.

Ph.D.-studiet er gennemført på Institut for Ingeniørvidenskab - Elektrokemisk Energikonvertering og Batterier, Science & Technology, Aarhus Universitet.

Dette résumé er skrevet af den Ph.D.-studerende.

Tid:  29. juni 2018 kl. 13:00
Sted:  Aud. 1 på Institut for Kemi
Title på Ph.D.-afhandlingen: Aqueous flow batteries based on organic redox couples and their application in photoelectrochemical energy storage cells
Kontaktinformation: Kristina Wedege, e-mail: kristina@wedege.eu, tel.: +4521641203
Medlemmer af bedømmelsesudvalget:
Lektor Johan Hjelm, Department of Energy Conversion and Storage, Technical University of Denmark
Lektor Teresa Andreu, Department of Advanced Materials for Energy Area, Catalonia Institute for Energy Research
Professor Martin Greiner, Department of Engineering, Aarhus Universitet
Lektor Anders Bentien, Institut for Ingeniørvidenskab - Elektrokemisk Energikonvertering og Batterier, Aarhus Universitet
Sprog: Ph.D.-afhandlingen forsvares på engelsk

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 29.06.2018