Udvikling af computerbaserede beregningsmetoder til brug i katalysemodellering

Ph.d.-forsvar, fredag den 21 september 2018. Esben Leonhard Kolsbjerg

21.09.2018 | Helle Karvonen

Esben Leonhard Kolsbjerg

Esben har under sine studier udviklet algoritmer til systematisk at forbedre hvordan man studerer kemiske reaktioner på overflader. De udviklede algoritmer sigter mod at lette forskellige tekniske udfordringer, der er til stede. Inkorporering af automatik og systematik har været nøgleord i Esbens algoritmeudvikling, men han har også designet en metode, som benytter state-of-the-art maskinlæringspraksis til at reducere de beregningsmæssige behov ved søgning efter stabile atomare strukturer. Alle disse nye metoder har Esben flittigt brugt til bl.a. at studere diffusionsprocesser af små molekyler, reaktioner med hydrogen og stabiliteten af nanometalklynger med lovende katalytiske egenskaber.

De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af detaljer i specifikke katalytiske reaktioner, og de udviklede algoritmer tilføjer endnu et værktøj til brug ved fremtidig katalysedesign og -studier.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 21. september 2018, kl. 13.15
Sted: 1593-012, iNANO Auditorium, The iNANO House, Gustav Wieds Vej 14, 8000  Aarhus C
Afhandlingens titel: Improving computational methods for modeling reactivity
Kontaktinfo: Esben Leonhard Kolsbjerg, e-mail: esb@inano.au.dk, tlf.: +45 26 17 68 12