Zoom-pulse til MR-skannere

Ph.d.-forsvar mandag den 9. juli 2012. Cand.scient.med. Mads Sloth Vinding. I løbet af sit ph.d.-studium har cand.scient.med. Mads Sloth Vinding forsket i hurtige optimal kontrol beregningsmetoder til radiofrekvenspulse, som bruges i MR-skannere til at zoome ind på specifikke væv med henblik på at øge billedopløsningen blandt andet. Derved opnås fx mere detaljerede billeder uden at skanningstiden øges.

09.07.2012 | Camilla Steen Møller

Mads Sloth Vinding

Simulation af en zoom-puls designet efter det gamle universitetslogo

Mads Sloth Vinding har implementeret og sammenlignet flere forskellige zoom-puls beregningsmetoder, der også kompenserer for diverse uundgåelige eksperimentelle vanskeligheder. De opnåede forskningsresultater kan vise sig vigtige for fremtidig udvikling af zoom-pulse, og på sigt kan disse forbedre diagnostiske skanninger af patienter med fx diabetes og Alzheimer.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center, iNANO, under Faculty of Science and Technology ved Aarhus Universitet.

Tid: Mandag den 9. juli 2012, kl. 13.15
Sted: Matematisk Institut, 1532-116 G1
Afhandlingens titel: Fast Optimal Control in MRI
Kontaktinfo: Mads Sloth Vinding, e-mail: msvinding@inano.dk, tlf: 87 15 53 76.
Associate Professor & Reader in Physics Walter Köckenberger, Sir Peter Mansfield Magnetic Resonance Center, University of Nottingham, Storbritannien
Professor Kjeld Schaumburg, Department of Nature, Systems and Modelling, Roskilde Universitet
Professor Troels Skrydstrup (formand), iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Hovedvejleder: Professor Niels Chr. Nielsen, iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Medvejleder: Sune Nørhøj Jespersen, Institut for Klinisk Medicin - Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab, Aarhus Universitetshospital og Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1521, lokale 112, 8000 Aarhus C.

Revideret 20.11.2017