Adressering af emner inden for nanoscience med organisk kemi – syntese og anvendelse af funktionelle, organiske molekyler

Ph.d.-forsvar, fredag den 31. marts 2017. Niels Due Kjeldsen.

31.03.2017 | Steffi Hjerrild Iversen

Niels Due Kjeldsen

I løbet af sit ph.d.-studium har Niels Due Kjeldsen syntetiseret organiske molekyler designet til overfladeselvorganiseringsstudier. Molekylerne er blevet studeret med scanning tunneling mikroskopi (STM), hvilket har givet fundamental indsigt i intermolekylære fænomener på enkelt-molekyleniveau. Han har også syntetiseret funktionaliserede grafen nanoribbons, som har mulige anvendelser som næste-generations elektroniske materialer.

Den nye forskning bidrager til en bedre forståelse af selvorganiseringsfænomener på det molekylære niveau og også til at kunne syntetisere funktionaliserede grafen nanoribbons.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 31. marts 2017 kl. 13.15
Sted: Bygning 1514, lokale 213, Auditorium I, Institut for Kemi, Langelandsgade 140, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Applications of organic molecules in nanoscience
Kontaktinfo: Niels Due Kjeldsen, e-mail: ndk@inano.au.dk, tlf.: 2261 9962
Professor Dr. Marcel Mayor, Department of Chemistry, University of Basel, Schweiz
Professor Mogens Brøndsted Nielsen, Kemisk institut, Københavns Universitet