Adsorption af organiske molekyler på de aktive steder af katalysatorer til hydro-afsvovlning

Ph.d.-forsvar, onsdag d. 20. september 2017. Norberto José Salazar Moreira.

20.09.2017 | Steffi Hjerrild Iversen

Norberto José Salazar Moreira

I løbet af sine ph.d.-studier har Norberto Salazar Moreira benyttet sig af skanning tunnel mikroskopi samt røntgen fotoelektron spektroskopi til at belyse flere fundamentale spørgsmål vedrørende forståelsen af vækstmekanismer, aktive strukturer, foretrukne adsorptionssteder, og årsagen til deaktivering af både ikke-promoverede og Co-promoverede katalysatorer anvendt i raffineringen af råolie, og til forbedringen af færdige olieprodukter. Typiske svovl- og nitrogenholdige molekyler, til stede i råolie, såsom thiophen, dibenzothiophen (DBT), 4,6-dimethyldibenzothiophen (4,6-DMDBT), pyridin og quinolin er anvendt til at forstå reaktiviteten af de aktive steder af hydro-afsvovlings katalysatorer.

Disse opdagelser har potentiale til at forbedre de nuværende katalysatorer, eller bane vej for design af nye katalysatorer, på et molekylært niveau, der tillader afsvovling af selv de mest flygtige molekyler, hvilket kan bidrage til mere miljøvenlige brændstoffer.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO), Aarhus Universitet.

Tid:
Onsdag den 20. september 2017 klokken 13.15
Sted: Bygning 1593, lokale 012, Auditoriet, iNANO-Huset, Gustav Wieds Vej 14, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Atomic-scale investigation of the interaction of organic molecules with MoS2-based hydrotreating model catalysts.
Kontaktinfo: Norberto José Salazar Moreira, e-mail: e-mail: norberto.salazar@inano.au.dk,  tlf.: 4270 3929 Bedømmelsesudvalg:
Assistant Professor Irene Groot, Institute of Chemistry, Leiden University, Holland
Lecturer, Director Renald Schaub, Department of Chemistry, University of St Andrews, Storbritannien
Lektor Liv Hornekær (formand), iNANO og Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Lektor Jeppe Vang Lauritsen, iNANO, Aarhus Universitet

Revideret 19.09.2017