Anvendelser af asymmetrisk organokatalyse i syntesen af attraktive molekyler

Ph.d.-forsvar, mandag d. 22 januar 2018, Yang Li.

22.01.2018 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Yang Li

Under hendes studier omhandlede Yang Li’s forskning asymmetrisk organokatalyse og dets anvendelser. Asymmetrisk organokatalyse er en strategi der udnytter kirale organokatalysatorer til at fremstille specifikke kirale molekyler. Syntesen af kirale molekyler er blevet et vigtigt emne, især inden for lægemiddelindustrien eller biovidenskabsrelaterede felter, og har tiltrukket en masse opmærksomhed. Kirale organokatalysatorerne med deres mange fordele har vist sig at være nyttige værktøjer til syntesen af disse vigtige kirale molekyler. De nye forskningsresultater bidrager til udvidelsen af anvendelsen af disse katalysatorer i asymmetrisk syntese og forståelsen af de katalytiske mekanismer.

Ph.d.-graden blev afsluttet på Kemisk Afdeling, Videnskab og Teknologi, Aarhus Universitet.

Dette résumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Tid:
Mandag 22 Januar 2018 kl 07:30.
Sted: Bygning 1523, rum 318, Fysik auditoriet, Institut for Fysik og Astronomi, Ny Munkegade 120, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Titel på afhandlingen: Applications of proline derived catalysts and cinchona alkaloids for new asymmetric organocatalytic reactions.
Kontakt information: Yang Li, e-mail: yangli@chem.au.dk.
Medlemmer af bedømmelsesudvalget:
Professor Jieping Zhu, Institut des sciences et ingénierie chimiques (ISIC), École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Switzerland.
Professor Mogens Brøndsted Nielsen, Kemisk institut, Københavns Universitet.
Lektor Steen Uttrup Pedersen (formand), Institut for kemi, Aarhus University.
Vejleder: Professor Karl Anker Jørgensen, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.
Sprog: The ph.d.-afhandlingen vil blive forsvaret på engelsk.

Forsvaret er åbent for offentligheden.

Afhandlingen er tilgængelig til læsning på Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, rum 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 18.01.2018