Brudmekanisk analyse af limsamlinger – på vejen til øget forståelse af brud

Ph.d.-forsvar, tirsdag 22. august 2017. Alex Møberg.

22.08.2017 | Steffi Hjerrild Iversen

Alex Møberg

I løbet af sit ph.d.-studium har cand.scient. Alex Møberg forsket i, hvilken form revner har under brud i limsamlinger, herunder også hvilke parametre der påvirker formen.

Alex har undersøgt udviklingen af brud i samlingen mellem en transparent plastplade og en stivere aluminiumsblok, som er limet sammen med epoxy. Forskningen er foretaget teoretisk ved at anvende beregningsværktøjer til at bestemme formen i en matematisk model, for derefter at validere resultaterne med eksperimenter. De opnåede resultater bidrager til forståelsen af, hvilke mekanismer der har indflydelse til limsamlinger, som eksempelvis ofte er anvendt i produktion af vindmøllevinger.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniør videnskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Tirsdag d. 22. august 2017, kl. 13.00.
Sted: Bygning 3210, lokale 04.064, Institut for Ingeniørvidenskab, Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Crack front morphology in layered materials.
Kontaktinfo: Alex Møberg, e-mail: alex_moeberg@hotmail.com, tlf.: 22926710
Professor Ulf Stigh, School of Engineering Science, University of Skövde, Sweden
Lektor Brian Nyvang Legarth, Department of Mechanical Engineering, Technical University of Denmark
Professor Martin Greiner (formand), Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus University