Dynamikken af DNA-telomerer og identifikation af G-quadruplex-strukturer

Ph.d.-forsvar, fredag den 19. januar 2018, Siri Søndergaard.

19.01.2018 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Siri Søndergaard

I løbet af sit ph.d.-studium har cand.scient. Siri Søndergaard forsket i dynamikken af specifikke sekundære DNA-strukturer, som findes i enden af telomerer. Dannelsen af disse strukturer, G-quadruplexer, er relevant for udviklingen af nye lægemidler til behandling af cancer. Siri Søndergaard har undersøgt, hvordan information fra computerbaseret modellering kan bruges til at udvikle en metode til at skelne mellem naturligt forekomne G-quadruplex-strukturer. De opnåede forskningsresultater bidrager til forståelsen af G-quadruplex-systemer og fremhæver fordelene ved at kombinere in silico og in vitro studier.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 19. januar 2018 kl. 9.15
Sted: Bygning 1514, lokale 213, Auditorium I, Institut for Kemi, Langelandsgade 140, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Computerbaseret modellering af G-quadruplex-systemer i forbindelse med FRET-eksperimenter
Kontaktinfo: Siri Søndergaard, e-mail: ss@inano.au.dk, tlf.: 2623 4834
Lektor Giovanni Bussi, Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati (SISSA), Trieste, Italien
Professor Kresten Lindorff-Larsen, Department of Biology, Københavns Universitet
Professor Jan Skov Pedersen (formand), iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Professor Birgit Schiøtt, iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Lektor Victoria Birkedal, iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 18.01.2018