Elektrontæthedsstudier af metal-organiske komplekser

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 18. april 2017. Maja Krüger Thomsen.

18.04.2017 | Steffi Hjerrild Iversen

Maja Krüger Thomsen

I løbet af sit ph.d.-studium har Maja Krüger Thomsen undersøgt det elektroniske system i metal-organiske komplekser med usædvanligt lave metal-oxidationstal og –koordinationstal. De krystallinske prøver af sådanne forbindelser er meget luft- og fugtfølsomme, hvilket komplicerer den fysiske karakterisering. De interessante egenskaber og de relaterede anvendelser har dog motiveret forskere til at lægge et stort arbejde i karakteriseringen af sådanne specier. Maja Krüger Thomsen har kombineret én-krystal røntgendiffraktion og teoretiske beregninger for at få grundlæggende kemisk viden om disse komplekser.

Forskningen bidrager til forståelsen af den kemiske binding samt de elektroniske og magnetiske egenskaber i disse specier.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Kemi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid:
Tirsdag den 18. april 2017, kl. 13.15
Sted: Bygning 1514, lokale 213, Institut for Kemi, Langelandsgade 140, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Electron Density Studies of Molecular Compounds
Kontaktinfo: Maja Krüger Thomsen, e-mail: maja@chem.au.dk, tlf.: +45 87155338, +45 26272142
Professor Claude Lecomte, Laboratoire de Cristallographie, Résonance Magnétique et Modélisations, Université de Lorraine og CNRS, Frankrig.
Professor Ángel Martin Pendás, Química Física y Analítica, Universidad de Oviedo, Spanien.
Professor Henrik Stapelfeldt (formand), Institut for Kemi, Aarhus Universitet.
Dr. Jacob Overgaard, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.
Professor Bo Brummerstedt Iversen, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.

Revideret 23.08.2017