Fodringsværdien af græsmarksafgrøder til malkekøer

Ph.d.-forsvar, fredag den 27. oktober 2017, Marianne Johansen.

27.10.2017 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Marianne Johansen

I løbet af sit ph.d.-studium har Marianne Johansen forsket i fodringsværdien af græsmarksafgrøder til malkekøer. Kløvergræsensilage er almindeligt anvendt i Dansk kvægbrug, og dyrkningen er forbundet med miljømæssige fordele sammenlignet med dyrkning af etårige afgrøder. Der er dog begrænset viden om, hvordan forskellige græs- og kløverarter påvirker foderoptaget og mælkeproduktionen, og der er ofte en dårlig udnyttelse af protein.
Marianne har undersøgt hvordan foderoptaget og mælkeproduktionen i malkekøer påvirkes af fodring med forskellige græs- og kløverarter. Marianne undersøgte også, hvordan tørring af kløvergræs inden ensilering påvirkede mængden af aminosyrer fordøjet i tyndtarmen. De opnåede forskningsresultater bidrager til forståelsen af, hvordan græsmarksafgrøder påvirker mælkeproduktionen, hvilket er vigtig viden for at kunne optimere både grovfoderdyrkningen og mælkeproduktionen.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulum, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 27. oktober 2017, kl. 10.00
Sted: Bygning 8814, Auditoriet, Aarhus Universitet, AU Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele.
Afhandlingens titel: Green forages for dairy cows
Kontaktinfo: Marianne Johansen, e-mail: marianne.johansen@anis.au.dk, tlf.: +45 8715 7859
Professor Glen Broderick, Department of Dairy Science, University of Wisconsin-Madison, USA
Seniorforsker Håvard Steinshamn, Norsk Institutt for Bioøkonomi, Ås, Norge
Seniorforsker Stig Purup (formand), Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulum, Aarhus Universitet
Seniorforsker Martin R. Weisbjerg, Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulum, Aarhus Universitet
Seniorforsker Peter Lund, Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulum, Aarhus Universitet
Seniorforsker Karen Søegaard, Institut for Agroøkologi, AU Foulum, Aarhus Universitet

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 14.12.2017