Hvad kan Fe-isotoper fortælle os om magmaer?

Ph.d.-forsvar, mandag den 18. september 2017, Niklas Stausberg

18.09.2017 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Niklas Stausberg

Magmatiske bjergarter er den mest udbredte type af bjergarter på jorden, og forståelse af de processer, der bidrog til deres dannelse, er vigtig for at kunne forstå den geologiske lagserie gennem tid. Et kraftfuldt redskab til at spore disse processer, er studiet af bjergarternes kemiske sammensætning. Gennem hans ph.d.-studier har Niklas Stausberg undersøgt sammensætningen af stabile Fe-isotoper i magmatiske bjergarter og deres bestanddele: mineraler og lynafkølede smelter. Resultaterne bidrager til forståelsen af kemiske ligevægtsprocesser i magmaer på lille skala og til forståelsen af krystallisationshistorier på stor skala.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Geoscience, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: 18. september 2017 kl. 14.15
Sted: Auditoriet, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, Høegh-Guldbergs Gade 2, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Hvad kan Fe-isotoper fortælle os om magmaer?
Kontaktinfo: Niklas Stausberg, e-mail: niklas.stausberg@geo.au.dk, tel.: +45 52677758
Professor Frédéric Moynier, Institut de Physique du Globe de Paris, Institut Universitaire de France
Associate professor Fangzhen Teng, Department of Earth and Space Sciences, University of Washington, USA
Associate professor Anders Vest Christiansen (formand), Institut for Geoscience, Aarhus Universitet