Identifikation af nye biomarkører for sjældne cirkulerende tumorceller

Ph.d.-forsvar, fredag den 4. november 2016. Mathias Lindh Jørgensensen

04.11.2016 | Steffi Hjerrild Iversen

Mathias Lindh Jørgensen

I løbet af sit ph.d.-studium har cand.polyt. Mathias Lindh Jørgensen undersøgt tumorceller i blodet fra patienter med koloncancer. Udviklingen af genteknologien har muliggjort analyse af disse sjældne cancerceller som findes i blodbanen. Men RNA- og DNA-analyse kan ikke afsløre atypiske modifikationer samt unormale placeringer af proteiner. Derfor udnyttede Mathias Lindh Jørgensen en ny proteomisk platform baseret på antistoffer til at udforske cirkulerende tumorceller for herved at finde mulige biomarkører for disse celler. Denne forskning vil forhåbentlig bidrage til udviklingen af den såkaldte flydende biopsi, hvor analyse af en simpel blodprøve potentielt kan afsløre cancer i et tidligt stadie og dermed sænke dødeligheden for kræftsyge.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 4. november 2016, kl. 13.00
Sted:
Bygning 1523, lokale 318, Ny Munkegade 120, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Identification and exploration of biomarkers associated to circulating tumour cells by recombinant antibody technology
Kontaktinfo:
Mathias Lindh Jørgensen, e-mail: mlindh@eng.au.dk, tel.: +4561730378

Research Scientist Dr Patrick Chames, Department of Institut Paoli-Calmettes, CNRS, IN-SERM, CRCM, Aix Marseille Université, France
Gruppeleder/lektor Kim Bak Jensen, BRIC - Biotech Research & Innovation Centre, Københavns Universitet
Lektor Luis Álvarez-Vallina (formand), Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet

Lektor Peter Kristensen, Institur for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet

Revideret 22.06.2017