Ionbytningsmembraner til brug i Energiopbevaring og - omdannelsesprocesser

22.09.2017 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Mette Birch Kristensen

EMS konference

I løbet af sit ph.d. studium har Mette Kristensen undersøgt ionbytningsmembraners egenskaber med henblik på anvendelse i energiopbevaring og – omdannelsesprocesser. Ionbytningsmembranerne fungerer som barrierer mellem kamre med eksempelvis koncentrations- og/eller trykforskelle, og sikrer en selektiv transport af specifikke ioner og solvent henover membranerne. Forskningen var primært fokuseret på at undersøge membraners nanoskopiske struktur (morfologi) and dennes effekt på transportegenskaberne såsom selektiviteten og konduktiviteten. Tre forskellige metoder til ændring af membranmorfologien blev undersøgt i løbet af studiet. Dette forskningsprojekt har givet en bedre forståelse af koblingen mellem membranmorfologien og transportegenskaberne i forhold til anvendelse i energiopbevaring og – omdannelsesprocesser.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 22. september 2017, kl. 13.00
Sted: Bygning 1593, lokale 012, iNANO Auditorium, Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Aarhus Universitet
Afhandlingens titel: Experimental and Theoretical Study of Transport Properties of Ion Exchange Membranes
Kontaktinfo: Mette Birch Kristensen, e-mail: mettebk@eng.au.dk, tlf.: +45 22 51 56 29