Kontinuer biomasse konvertering ved hydrotermal likvifaktion – dannelsen af et bæredygtigt substitut for råolie.

Ph.d. forsvar, fredag 27. oktober 2017, Maika Klemmer.

27.10.2017 | Karen Konradi

Maika Klemmer

Maika Klemmer har, i løbet af hendes studier, undersøgt muligheder for kontinuer produktion af bioolie fra biomasse. Processen består i at en vandig opslæmning af biomasse sættes under højt tryk og varmes til en høj temperatur, hvorved biomassen omdannes til et olieprodukt der minder om råolie og kan bruges som et substitut herfor. Maika Klemmer både undersøgt forskellige biomasser og reaktorer til formålet.

Resultaterne fra arbejdet bidrager til forståelsen af bioolieproduktion og opskaleringen heraf til fremtidig industriel skala.

PhD graden blev færdiggjort ved Kemisk institut, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Resuméet blev fremstillet af PhD studerende.

Tid: Fredag, 27.10.2017 kl. 13.00

Sted: Bygning 1523, lokale 318, Fysisk institut, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C.

Titel af dissertationen: Continuous biomass conversion via hydrothermal liquefaction

Medlemmer af bedømmelseskommiten:

Professor Selhan Karagöz, Department for Polymer Engineering, Karabük University, Turkiet

Professor Andrea Kruse, Institute for Agricultural Engineering, University of Hohenheim, Tyskland

Assistant Professor Steen Uttrup Pedersen (chair), Kemisk institut, Aarhus Universitet

Professor Bo Brummerstedt Iversen, Kemisk institut, Aarhus Universitet

Sprog: PhD forsvaret bliver afholdt på engelsk.

Forsvaret er offentlig.

Dissertationen er tilgængelig til læsning i Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokaler 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 23.10.2017