Bedre batterier gennem realtidsobservationer i materialekemi

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 11. juli 2017. Steinar Birgisson.

11.07.2017 | Rikke J. Ljungmann

Steinar Birgisson

I løbet af sit ph.d.-studium har cand.polyt. Steinar Birgisson forsket i elektrodematerialer til brug i litium- og natrium-ionbatterier. Forskningen har fokuseret på katodematerialerne LiMn2O4, MnO2 og NaxMyMn1-yO2 (M = Co, Fe, Ni). Blandt andet har Steinar Birgisson gennemført realtidsobservationer ved hjælp af Røntgenspredning. Realtids-Røntgenspredningsdata giver oplysninger om strukturelle ændringer, både mens materialerne bliver dannet under syntese, og mens de arbejder i et batteri. Forskningen har afsløret værdiful information om, hvordan disse materialer kan skræddersyes for at lave bedre batterier.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Tirsdag den 11. juli 2017 kl. 13.15
Sted: Bygning 1593, lokale 012, Auditoriet, iNANO-Huset, Gustav Wieds Vej 14, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Real time observations of materials chemistry in batteries
Kontaktinfo: Steinar Birgisson, e-mail: steinar@chem.au.dk,  tlf.: 8715 5367
Professor Norbert Stock, Institute for Inorganic Chemistry, University of Kiel, Tyskland
Dr. Dorota Koziej, ETH Zurich, Dep. Materialwissenschaft, Schweiz