Nanostrukturering af magnetiske materialer

Ph.d.-forsvar, fredag den 11. august 2017. Matilde Saura Múzquiz

11.08.2017 | Helle Karvonen

Matilde Saura Múzquiz

I løbet af sit ph.d.-studium har Matilde Saura-Múzquiz forsket i sammenhængen mellem strukturen og de magnetiske egenskaber af hexaferritmagneter på atomar-, nano- og mikrostrukturelt niveau. Matilde har udviklet en ”bottom-up” nanostruktureringsmetode til produktion af højtydende strontiumhexaferritmagneter baseret på superkritisk hydrotermal flowsyntese af SrFe12O19 nanopartikler og efterfølgende komprimering ved spark plasma sintering. Matildes forskning illustrerer, hvordan nanostrukturering kan bruges til at tune og optimere egenskaberne af hexaferritbaserede magneter. Desuden understreger forskningsresultaterne nødvendigheden af dybdegående karakterisering. Forståelse af sammenhængen mellem syntesemetode, struktur og fysiske egenskaber baner vejen for design of fremstilling bedre magnetiske materialer.

Ph.d.-studiet er gennemført ved  iNANO og Kemisk Institut , Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 11. august 2017, kl. 13:15
Sted: 1593-012 , iNANO Auditorium, iNANO, Aarhus Universitet
Afhandlingens titel: Optimizing the Performance of Hexaferrite Magnets by Bottom-Up Nanostructuring: An X-Ray and Neutron Powder Diffraction Study
Kontaktinfo: Matilde Saura-Múzquiz, e-mail: msaura@chem.au.dk, tlf.: +45 50391280