Slap af! Styring af indespærringen af ioner.

PhD forsvar, Onsdag den 27. september 2017. Karin Fisher.

12.09.2017 | Karen Konradi

Karin Fisher

I løbet af hendes PhD har Karin Fisher forsket i opvarmning og afkøling af ioner i en såkaldt lineær Paul fælde. Mere præcist har projektet omhandlet hvordan kontrol af indfangningspotentialet påvirker den bevægelsesmæssige tilstand af de indfangede ioner. Derudover har hun undersøgt hvordan ændring af infangsningspotentialet can blive brugt til rovibrationel spektroskopi af molekulære ioner – specifikt MgH+. Den teknik der er blevet udviklet i løbet af hendes PhD studie, vil blive brugt til at forbedre opløsningen af rovibrationel spektroskopi af MgH+ med flere størrelsesordener, og kan derudover bruges til yderligere studier i kold kemi og kolde kollisioner.

PhD studiet var udført ved Institut for Fysik og Astronomi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Dette resumé er udfærdiget af PhD studerende.

Tid: Onsdag den  27. september 2017. Kl. 10:00

Sted: 1525-626, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Titel: Adiabatic Cooling for Rovibrational Spectroscopy of Molecular Ions
Kontaktinformation: Karin Fisher, e-mail: karin.fisher@phys.au.dk, tel.: +45 87156609

Directeur de Recherche CNRS, Martina Knoop, CNRS - Centre de St Jérôme, Aix-Marseille Université, France
Professor Stefan Willitsch, Department of Chemistry, University of Basel, Switzerland
Associate Professor Frank Grundahl (chair), Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Professor Michael Drewsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Afhandlingen er tilgængelig ved Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning1520, rum 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 22.09.2017