Hukommelse i indlejrede computersystemer - Udfordringer og muligheder ved skalering af teknologi

Ph.d.-forsvar, fredag den 23. juni 2017. Behzad Zeinali

13.06.2017 | Bente Broch Sørensen

[Translate to Dansk:] Behzad Zeinali

Emerging memory technologies

I løbet af sine ph.d.-studier har Behrad Zeinali forsket i design af hukommelse med ultralavt strømforbrug i skalerede halvlederkredsløb. At sikre et robust hukommelsesdesign er en af de største udfordringer ved skalering af procesteknologi. Med de stadige fremskridt inden for skalering af procesteknologi er det muligt at fordoble hukommelsesmodulernes kapacitet. Men ved yderligere skalering opstår en række uønskede effekter med potentielt negativ indvirkning på hukommelsesmodulernes energieffektivitet, robuste ydelse og høje densitet. Behzad Zeinali har undersøgt, hvordan disse udfordringer kan overvindes ved hjælp af nyskabende løsninger på enheds-, kredsløbs-, arkitektur- og teknologiniveau.

De nye forskningsresultater gør det muligt at anvende pålidelige indlejrede hukommelsesmoduler med høj densitet og lavt strømforbrug - såsom SRAM, STT-MRAM og SOT-MRAM - i skalerede halvlederkredsløb.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 23. juni 2017 kl. 13.00

Sted: Edison-bygning 5125, lokale 424, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet

Afhandlingens titel: Ultra-low Power Memory Design in Scaled Technology Nodes

Kontaktoplysninger: Behzad Zeinali, e-mail: beze@eng.au.dk,  tlf.: +45 30438378