Hydrogen Cyanide in an Industrial and Academic Setting

Ph.d.-forsvar, fredag den 24. March 2017, Ph.d. studerende Steffan Kvist Kristensen.

24.03.2017 | Karen Konradi

Steffan Kvist Kristensen

I løbet af sit ph.d.-studium har Cand. Scient. Steffan Kvist Kristensen forsket i brugen af hydrogen cyanid i katalytiske og ikke katalytiske processor. Selvom hydrogen cyanid industrielt anvendes på multiton skala, så er anvendelsen af hydrogen cyanid i den akademiske verden meget begrænset. Dette skyldes bl.a. at hydrogen cyanid er yderst giftig og svær at håndtere, da det er en brandbar væske, der koger ved temperaturer lidt over stuetemperatur (25.6 °C). Steffan Kvist Kristensen har gennem sit ph.d.-studium forsket i at udvikle et system, der muliggøre, at hydrogen cyanid doseres og anvendes under sikre betingelser. Dette system er gennem ph.d.-studiet blevet brugt i overgangsmetalkatalyserede reaktioner med både palladium og nikkel. I samarbejde med Haldor Topsøe har Steffan Kvist Kristensen desuden udviklet en procedure hvorved biomasse kan omdannes til kemisk relevante amino alkoholer. Centralt for denne procedure er brugen af hydrogen cyanid.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet under Institut for Kemi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag d. 24 marts 2017 kl. 13.15

Sted: Bygning 1514, lokale 213 Auditorium I, Institut for Kemi, Langelandsgade 140, Aarhus Universitet, 8000 Århus C.

Afhandlingens titel: Taming HCN - A Method Development

Kontaktinfo: Steffan Kvist Kristensen, e-mail: skk@chem.au.dk

Professor Hans-Günther Schmalz, Department für Chemie, Universität zu Köln, Köln, Tyskland

Professor Mogens Brøndsted Nielsen, Kemisk Institut, Københavns Universitet