Universet i et vakuumkammer – studiet af kemien i galaksen gennem eksperimentalfysik

PhD forsvar, onsdag den 18. oktober 2017, Pernille Ahlmann Jensen.

18.10.2017 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Pernille Ahlmann Jensen

Gennem sine studier har Pernille forsket i hvordan store kulstof-baserede molekyler i det interstellare rum i vores galakse interagerer med atomar brint, både gennem eksperimenter og gennem astronomiske observationer. Pernille har studeret disse reaktioner med fokus primært på hvordan molekylær brint dannes i universet.
De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen for hvordan kemiske reaktioner forløber i de kolde, ugæstfrie områder af det interstellare rum, og hvordan den kemiske kompleksitet i disse områder er opstået.

PhD graden er færdiggjort ved Institut for Fysik og Astronomi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Dette resume er udarbejdet af den PhD studerende.

Tid: Onsdag den 18. oktober 2017, kl. 13:15
Sted: 1523-318, Fysisk Auditorium, Ny Munkegade 120, Aarhus University, 8000 Aarhus C .
Afhandlingens titel: Astrophysically Relevant Large carbonaceous Molecules and their Interaction with Atomic Hydrogen
Kontakt information: Pernille A. Jensen, e-mail: p.ahlmann@phys.au.dk, tel.: +45 53401807
Medlemmer af bedømmelseskomiteen:
Professor Wendy Brown, Department of Chemistry, University of Sussex, United Kingdom
Professor Stephanie Cazaux, Kapteyn Astronomical Institute, University of Gronigen, the Netherlands
Professor Karsten Riisager (chair), Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Professor Liv Hornekær, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: PhD afhandlingen vil blive forsvaret på engelsk.

Afhandlingen er til rådeighed og kan læses på the Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 23.10.2017