Værdiskabelse ud fra affaldsstrømme fra rapsolie raffinering

Ph.d. forsvar, torsdag den 23. november 2017, Jingbo Li.

23.11.2017 | Trine Berndt Turtiainen Scheelke

Jingbo Li

Under sine studier har Jingbo Li udviklet flere teknologier til at skabe værdier ud fra affaldsstrømme fra rapsolieindustrien. Teknologier for højværdiprodukter såsom lecitin, olieopløselige antioxidanter, protein og sukker fra de to affaldsstrømme gum og rapsfrømel blev udviklet. Han har samtidig udviklet grønne og bæredygtige teknologier for biodieselproduktion fra to andre affaldsstrømme. En teknologisk værktøjskasse blev udviklet til at skabe disse højværdiprodukter fra affaldsstrømmene. Opskalering bliver i øjeblikket udført i samarbejde med Food Oil, DLG.

Ph.d.-studiet blev gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Dette resume er udarbejdet af den Ph.d. studerende.

Tid: Torsdag den 23. november 2017, kl. 13.00
Sted: iNANO auditorium (1593-012), Guatav Wieds Vej 14, 8000 Aarhus C
Afhandlingens titel: Developing integrated processing technologies for valorizing wastestreams from rapeseed oil refining
Kontakt information: Jingbo Li, e-mail: jingboli111@gmail.com, tel.: +45 52909921

Medlemmer af bedømmelseskomiteen:
Professor Anne S. Meyer, Institut for Kemiteknik, Danmarks Tekniske Universitet
Lektor Zhi Li, Department of Chemical and Biomolecular Engineering, National University of Singapore
Lektor Anders Bentien (formand), Department of Engineering, Aarhus Universitet
Lektor Zheng Guo, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet
Sprog: Ph.d. afhandlingen vil blive forsvaret på engelsk

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST,
Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.

Revideret 14.12.2017