PhD forsvar: Beskyttelse af hemmelige informationer med Secure Computation

Flere og flere fortrolige data behandles hver dag over internettet. Disse personlige data er gemt på centrale servere, som kan manipulere vores data på uønsket eller ulovlig vis.

2011.04.07

Under sine ph.d.-studier har Claudio Orlandi undersøgt og forbedret nogle kryptografiske teknikker, kendt som Secure Multiparty Computation, der tillader behandle fortrolige data at på en sikker måde. Når man f.eks. laver et elektronisk valg på internettet, er det vigtigt, at resultatet af valget er korrekt og ikke kan manipuleres af nogen, men vi ønsker også at holde de individuelle stemmer hemmelige.

I et af ??hans vigtigste resultater har Claudio, sammen med sine medforfattere, fundet en måde at udføre Secure Multiparty Computation mere end 1000 gange hurtigere end nogen tidligere løsninger. Det betyder at Secure Computation nu kan bruges i praksis i flere sammenhænge, hvor privacy er vigtigt.

Tid: Torsdag d. 7 april 2011 at 14.00
Sted: Lille Auditorium, IT-Huset, Åbogade 15, Aarhus Universitet
Afhandlingens titel:Secure Computation in Untrusted Environments
Kontaktinfo: Claudio Orlandi, orlandi@cs.au.dk, +45 40718300.
Prof. Ran Canetti, School of Computer Science, Tel Aviv University.
Prof. Berry Schoenmakers, Coding and Crypto Group, Technische Universiteit Eindhoven
Prof. Lars Arge (formand), Department of Computer Science, Aarhus University
Vejledere: Prof. Ivan Damgård and Prof. Jesper Buus Nielsen, Department of Computer Science, Aarhus University.
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.

Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Aarhus Graduate School of Science, AGSoS, Ny Munkegade 120, bygning 1521, lokale 112.

Comments on content:
Revised 08.12.2017