Aarhus University Seal

For mentorer (DA)

Bliv sparringspartner for en af vores ph.d.-studerende

eller yngre forskere

Du har sikkert selv prøvet det; at møde et andet menneske, der har haft stor betydning for dig og dine valg i livet. Denne person er måske direkte eller indirekte blevet din mentor blot ved at lytte til dig og være en inspiration. Med dine erfaringer kan DU blive en særlig betydningsfuld sparringspartner for en af vores ph.d.-studerende og gøre en forskel.

AU Mentor PhD er et tilbud til erhvervslivet samt ph.d.-studerende fra alle 5 hovedområder på AU (Arts, Business and Social Sciences, Health og Science, Natural Sciences and Technical Sciences). Mentorprogrammet har overordnet til formål at bringe de studerende og erhvervslivet tættere på hinanden. Som mentor får du og din virksomhed mulighed for at komme i direkte dialog med AUs talenter inden for en lang række forskningsområder. Mentorprogrammet bygger på mentors og mentees gensidige interesse, og deltagelse i ordningen er frivillig. Mentorforløbet baseres på tillid og fortrolighed mellem mentor og mentee, og kan derfor til enhver tid afbrydes, såfremt mentor eller mentee måtte ønske det. Mentorprogrammet på AU Mentor PhD bygger på de erfaringer, som mentor gennem sin karriere har opnået omkring karrierevalg.

Indhold og omfang

Vi anbefaler minimum fire møder over ti måneder, som i udgangspunktet er rammen for mentorforløbet. Ønsker parterne at fortsætte herefter, er man naturligvis meget velkommen til det. Mentorforløbet indledes med en kontrakt, som udfærdiges i fællesskab mellem mentor og mentee. Indholdet af møderne foregår herefter på mentees initiativ, men kan eksempelvis omfatte temaer som karriereudvikling, netværk, personlig og professionel sparring m.fl.

Hvorfor blive mentor?

Et mentorforløb vil også lære dig noget om dig selv igennem dialogen med den ph.d.-studerende.

For at kunne blive mentor for en ph.d.-studerende skal du helst have:

 • En ph.d. grad fra Aarhus Universitet. 
 • Minimum 5 års erhvervserfaring.
 • En oprigtig interesse for at være mentor og for at indgå i dialog med nuværende ph.d. studerende.
 • Tiden til at mødes ca. 4 gange over 8 mdr.

Hvad får du ud af det?

Mange af de alumner der fungerer som mentorer fortæller, at de har stor glæde ved at støtte nuværende ph.d.-studerende, og at de ville ønske at have haft muligheden for at have en mentor, da de selv var ph.d.-studerende. Herudover får du:

 • En tæt relation til nuværende ph.d-studerende på AU: En tæt relation til universitetet og de ph.d.-studerende vil give dig en indsigt i deres tilgang og forventninger til arbejdsmarkedet samt give dig mulighed for at blive holdt opdateret på den nyeste forskning.
 • Bogen "The Mentoring Journey": En kort og præcis vejledning til et godt mentorforløb.

Uddrag: The Mentoring Journey

What most mentors emphasize as the highlight of the relationship is the opportunity to support another person, and through the mentor relationship to make a difference for the mentee in their studies, career and personal life. Other main benefits are:

 • Personal development (learning from being in the mentor role).
 • A broader understanding of different business areas or other cultures.
 • Expanded professional and personal networks.
 • Getting connected to new talents and to Aarhus University.
 • The chance to follow your mentee’s development over time.
 • Challenges to your own assumptions. 

Tilmelding

Er du interesseret i at blive mentor, skal du sende en mail til Vibeke Broe på vibr@au.dk.

Gennem et telefoninterview afklarer vi dine interesser og forventninger til mentorrelationen. Herefter finder vi et match og udsender kontaktdata til henholdsvis mentor og mentee. 

 

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte AU Mentor PhD & JR, hvis du vil vide mere om mentorprogrammet og/eller ønsker at blive mentor. Du kan skrive en mail til programadministrator Vibeke Broe på vibr@au.dk eller ringe på tlf.: 2942 6029.

 

 

PhotoColourbox